حرکات تکواندو که باید بشناسید!

حرکات تکواندو

از همان روزی که فیلم های رزمی را تلویزیون دیدیدم و به تماشای حرکات جالب توجه راکی، جکی چان، بروس لی و خیلی های دیگر نشستیم، تب حرکات تکواندو در وجودمان رخنه کرد. این ورزش قدیمی که جایگاه ویژه ای در کل دنیا دارد و بخش مهمی از مسابقات المپیک به آن اختصاص پیدا کرده است، ورزشی محبوب و پرطرفدار در میان ایرانیان نیز محسوب می شود.

در این مقاله از وبسایت آکادمی تخصصی ورزش(تکواندو امیر ابوحمزه) می خواهیم به موضوع حرکات تکواندو بپردازیم و بگوییم که این حرکات به چه نحوی اجرا می شوند. اگر شما از عشاق این ورزش هستید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد آن به دست آورید، به اسکرول کردن این متن ادامه دهید.

اسم و آموزش ضربات پا در تکواندو

بخش مهمی از تکنیک های تکواندو در حرکات پا خلاصه می شود. در ادامه به بررسی دقیق حرکات پا در تکواندو پرداخته ایم.

حالت خبردار یا چاریوت

در این حالت، تکواندوکار باید پاهای خود را جفت کرده و دست ها را به پهلوها بچسباند. نگاه ورزشکار باید رو به جلو باشد. معمولاً بعد از اینکه تکواندوکار به حالت خبردار یا چاریوت ایستاد، باید به حریف تعظیم کوتاهی کند که این تعظیم به نام کیونگ ره شناخته می شود.

حالت آماده باش یا چونبی

همانطور که از نام این حرکت نیز مشخص است، ورزشکار باید به حالت آماده باش ایستاده و دست ها را به سمت جلو بیاورد. پاها باید به اندازه عرض شانه باز باشد و ورزشکار از هر لحاظ برای اجرای حرکات خود آماده خواهد شد.

حالت سوارکاری یا جوچوم سوگی

در این حالت، دست ها به حالت مشت درآمده و از روی آرنج کمی خم می شوند و به پهلوها می چسبند. پاها نیز بیشتر از عرض شانه باز شده و فرد باید کمی زانوهای خود را خم کرده و به حالت نشسته دربیاید.

این حالت برای تمرین حرکات دست تکواندو بسیار مناسب است.

حالت راه رفتن یا آپ سوگی

در این حالت، ورزشکار، یک آرنج خود را خم کرده و دیگری را به حالت صاف، رو به جلو می آورد. پاشنه پا باید در راستای نوک پای عقب قرار بگیرد. البته وزن بدن باید روی هر دو پا به شکل مساوی تقسیم شود. این ساده ترین شکل ایستادن در تکواندو است. برای فرم گرفتن نیز، ژست مناسبی محسوب می شود.

حالت رو به جلو یا آپ کوبی

یکی دیگر از حرکات تکواندو، حالت رو به جلو است که تکواندوکار هر دو مشت خود را جلو آورده و یکی را جلوتر از دیگری قرار می دهد. زانوی هم راستای دست جلو را خم کرده و بخش بیشتری از وزن خود را روی آن می اندازد. پای دیگر را نیز تا جای ممکن می کشد و صاف می کند.

دید ورزشکار باید رو به جلو باشد.

حالت آپ سوگی

در این حالت، تکواندوکار ژست حرکت کردن و قدم برداشتن را به خود می گیرد. زاویه هر دو پا باید 12 درجه باشند.

حالت نارانهی پیون هی سوگی

در این حرکت، باید فاصله پاها به اندازه عرضه شانه باشد. پای جلو با زاویه ای 92 درجه در ربع اول محور مختصات فرضی و پای عقب در ربع دوم و سوم این محور باشد. حالت قرارگیری پاها باید به نحوی باشد که نصف پا در ربع دوم و نصف دیگر در ربع سوم باشد. همچنین فراموش نکنید که حالت پاها وقتی که جمع می شوند، باید مماس باشند.

حرکات دست در تکواندو

به طور کلی، بیشتر حرکات تکواندو با پا اجرا می شود اما این ورزش، دارای شش حرکت کلی دست هم هست که به ورزشکار کمک می کنند که در مقابل حریف خود، بهتر مبارزه کند. این شش حرکت شامل موارد زیر است:

  • جیروگی: در این حرکت که از سمت کمر پرتاب می شود، باید یک نقطه چرخش را انتخاب کرده و به سمت هدف، ضربه را پرتاب کرد.
  • دانیکو توک چیگی: این ضربه شبیه به مشت است. با این تفاوت که باید نقطه ی موردنظر گرفته شود.
  • مومتونگ یوپ جیروگی: این ضربه از بغل به وسط بدن زده می شود.
  • مومتونگ بارو جیروگی: این ضربه به شکل مستقیم به وسط بدن وارد می شود.
  • الگول باندا جیروگی: این ضربه مستقیماً به صورت زده می شود.
  • بوجوموگ: این حرکت مشت برای تمرکز و نفس گیری انجام می شود.

بهترین حرکات تکواندو

همانطور که گفتیم برخی از بهترین حرکات تکواندو با استفاده از ضربات پا انجام می شود. در ادامه به دو تا از مهم ترین و پرکاربردترین ضربات پا در تکواندو اشاره کرده ایم:

آب چاگی

حتی اگر تکواندوکار هم نباشید، حتما نام این ضربه را شنیده اید. این ضربه که به معنای سینه پاست، مستقیماً به سینه حریف زده می شود. برای اینکه حرکت مزبور را به شکل دقیق تری اجرا کنید، باید حالت پنجه پا را تمرین نمایید. به این منظور، باید پا را از مچ صاف کرده و انگشتان خود را عقب بکشید. پا را از زانو خم کنید و به سمت بالا بیاورید.

دقت داشته باشید که ضربه ی مزبور زمانی اثرگذار خواهد بود که زانوی خود را تا جای ممکن بالا بکشید و سپس پا را از همان نقطه، به شکل انفجاری باز کنید و به حریف ضربه بزنید. فراموش نکنید که به هنگام اجرای این حرکت نباید زانویتان خم شود یا پاشنه پای محور را از روی زمین بلند کنید.  

آپ دولیو چاگی

یکی دیگر از ضربات کاربردی پا در تکواندو، آپ دولیو چاگی است که قدرت زیادی دارد و می تواند به پیروزی ورزشکار در یک مسابقه کمک کند. این ضربه نیز به ناحیه وسط بدن حریف(مومتونگ) اصابت می کند. برای انجام آن، باید زانو را تا جای ممکن بالا بیاورید و سپس پا را از همان نقطه باز کنید و از سمت بغل، به حریف ضربه بزنید. برای اینکه قدرت ضربه تان بیشتر شود، تلاش کنید که حرکت کمر را هم با پا همراه نمایید.

برای اینکه به بهترین شکل ممکن حرکت مزبور را تکرار کنید، باید پاشنه پای محوری خود را 30 درجه روی زمین بچرخانید و پای ضربه زننده را با محوریت لگن، از ران کمی چرخش دهید.

نکته کلیدی در اجرای این حرکت، خلاقیت است. باید بتوانید در زمان درست، این ضربه را اجرا کنید و وقتی که حریف شما؛ حواس پرت است، از این موضوع استفاده کنید و حمله نمایید. هرچقدر حرکات شما به هنگام اجرای این ضربه سریع تر باشد، حریفتان گیج تر خواهد شد و خیلی زود، کنترل خود را از دست می دهد. آن وقت است که باید ضربه ی کاری را وارد کنید.

می توانید سریعا به جلو و عقب یا طرفین زمین حرکات کنید و بهترین زمان و مکان را برای واردکردن ضربه آپ دولیو چاگی انتخاب کنید. مثل هر ضربه ی دیگری در تکواندو، رقص پا اصلی ترین کمک کننده شما در اجرای این حرکت خواهد بود. از آن استفاده کنید!

سخن آخر

در نهایت باید بگوییم که حرکات تکواندو می توانند بسیار متنوع، خلاقانه و اثرگذار باشند. یک ورزشکار، فقط با تمرین مداوم و همیشگی می تواند خود را به جایگاه قابل قبولی در این ورزش برساند. حرکات پا و دست، زمانی به بالاترین هارمونی خود می رسند که تکواندو کار، در حالت تمرکز بالا باشد و به خوبی، حد و مرزهای بدن خود را بشناسد و نسبت به قدرت ضربات خویش آگاه باشد.

در آکادمی تخصصی ورزش(تکواندو امیر ابوحمزه) تحت آموزش برترین اساتید تکواندو قرار می گیرید و برخی از بهترین تکنیک ها به شما آموزش داده می شود. اگر اهداف بلندمدتی در این ورزش دارید، توصیه می کنیم همین امروز اقدام کرده و در کلاس های این باشگاه ثبت نام کنید.

افتخار می کنیم که در مسیر موفقیت، همراه شما باشیم.